Intervisie: een all inclusive werkvakantie…

Intervisie Happy MattersHappy Matters wordt blij van samenwerken. Recent deed zich een mooie kans voor: trainer worden bij Intervisiekickstart. Met intervisie – ook wel collegiale coaching genoemd – ga je volgens een afgesproken methode op zoek naar antwoord op je vraag. Dat kan een dilemma zijn uit je privé-leven, maar ook uit je werkomgeving. Bij Intervisiekickstart staan vooral professionele vraagstukken centraal, of privé-vraagstukken die het werk in de weg staan. Een intervisietrainer (facilitator) loodst de groep door de stappen van de intervisiemethode en bewaakt het proces zorgvuldig. Gestructureerd zoeken naar antwoord – er kan zelfs een wekker aan te pas komen – voelt soms wat tegennatuurlijk, maar de opbrengst is verbluffend groot. De stappen zorgen ervoor dat je niet meer in cirkels ronddraait maar écht verder kijkt en komt.

Zelf ben ik zeer enthousiast over het fenomeen intervisie. Ik doe het samen met collega ondernemers. Het voelt alsof je op een ontdekkingsreis gaat. Ik zie het als een ‘all inclusive werkvakantie’. Dat klinkt wat tegenstrijdig misschien, ik zal het uitleggen. Een intervisiesessie kost wel wat inspanning, zowel voor de vraagsteller als voor de meedenkers. De vragensteller moet de vraag zeer gedetailleerd beschrijven en van de meedenkers vergt het een flinke dosis inlevingsvermogen. Dat is het werkdeel van de reis. Het ‘all inclusive’ slaat op de ongekende luxe die je ook ervaart. Je krijgt zomaar alle zintuigen van je groepsleden in tijdelijke bruikleen. Zo verken je de wereld achter, naast, voor en binnenin jezelf. Eilandjes, troebele gebieden, blinde vlekken worden plotseling heldere oppervlakten. Niet alleen de vraagsteller gaat naar huis met nieuwe inzichten. Voor de meedenkers is er ook een rijke ‘oogst’: herkenning, kennisdeling, voldoening over het helpen en niet in de laatste plaats… vers gesmeerde radertjes die zo een, twee, drie niet stilstaan. Grote kans dat je aansluitend een aantal lastige dossiers zo opruimt!

Wil je weten wat intervisie voor jouw bedrijf kan doen? Je mag mij aan mijn jasje trekken… Maar kijk vooral op Intervisiekickstart. Met zeven collega’s bestrijken we het hele land, dus tot ziens!

Doorlezen over Intervisie? Ik raad je Praktijkboek Intervisie aan

HOME